PÖV is the shit

Trot eller ej, men jag blev konstigt nog godkänd på pöv-omtentan (politik, överlevnad, välfärd). Tackar gud för detta, för nu tror jag nämligen att han finns, eller jag är ganska säker. Jag hade nämligen inte under några andra omständigheter kunnat bli godkänd annars.

Idag var vi och köpte golv till det såkallade gästrummet och färg till det rummet, sovrummet och arbetsrummet. Jag tror det kommer bli kanonbra! Imorn får vi nycklarna och sen är det bara att sätta igång, så om nån känner att det är dags att utöva sin kreativa sida är det bara att slå en pling!
Nästa vecka ska vi även köpa golv till sovrummet, och kanske soffa och kanske köksbord.
Ja, jag tror jag är miljonär! Snälla, ta inte ner mig på jorden än...

Idag lyckades jag även med konsten att få mig mig H till stallet efter att länge tjatat om att jag behövde hjälp med att ta in hästarna. Väl där hade ju såklart Alxeandra och Gunilla redan varit där och tagit in både Mirac och Ziggen (Ziggy Pop). Rädd för att få en mindre utskällning av H sprang jag kvickt iväg och fixade med maten till Mirac. Men till min förvåning när jag kom tillbaka stod H och kliade Ziggen bakom öronen som dagen till ära skötte sig fin-fint och stod och myste/halvsov. Tackar gud även för detta då Ziggen mer än ofta brukar försöka känna lite med tänderna på de som försöker komma nära honom...

Nu ska jag krypa ner med huvudet i knät på världens bästa pojkvän tror jag.
Godkväll min damer och herrar.

Idag är första dagen på länge som jag mår riktigt bra...

dubbelmoral?

Goderafton!

Har precis slängt i mig en superb måltid, eller nåja, den var ganska god iaf. Ugnsstekt falukorv och potatismos stod på menyn. Snabbt och lätt, sånt gillar jag!

Var och fixade iordning resterande av mitt träningsschema nyss. AJ vilken träningsvärk jag har sen igår! Träna efter sjukgymnastens regler är ju nära på självplågan. Kan ju hoppas på att man blir snygg på köpet iaf.
Ska köpa mig en ny cykel har jag kommit på så jag kan cykla till campus och till stallet sen när vi flyttar. Garits motion. Frågan är bara hur länge det håller. En dag kanske? Sen är jag väl halvdöd antar jag...
Tommy och jag skulle ju cyklat till kolmården under sommaren. Det sket sig skulle man kunna säga! Var förresten på smultronstället med honom idag. (Dubbelmoral kanske...träna igår och idag och förstöra allt med smultronstället. Nåja, gott var det och kul hade vi!) Kommer sakna Tommy som fan när han flyttar hem. Bättre kompis får man ju leta länge efter! På lördag ska vi dock gå ut, lite avskedsfest. Johannes och Adina ska med då också. Tror det blir kanonkul!

Imorn ska vi till bervik(shelvetet) och stannar till torsdag. Jag åker dock hem med Åsa imornkväll. Efter den här sommaren och allt annat runt omkring behöver jag komma hem och få lite rutiner igen. Är helt jävla död, onormalt stressad, sur, gnällig och usch ja! Henke gör dock ett tappert jobb för att hjälpa mig och han gör det bra. Vet inte hur jag skulle orka utan honom! Vännerna och ju också klippor.

Nu diska och städa lite så jag kan va här hemma.

Jag vill men nått håller tillbaka. Det kryper på ytan utan att synas. Eller det syns...
Jag vet det.
Det märks, men det märks inte tillräckligt. Jag märker det inte.
Jag håller i mot, men längtar ändå efter genombrottet.
Men jag orkar inte.
Det är bara det.

Skolstart eller semester?

Ja det kan man ju fundera på. För mig känns det mest som semester när man inte behöver gå upp förrän halv nio och sedan sitta på en introduktion och bara lyssna i en och en halv timma. Så lite har jag inte gjort en enda dag under den här sommaren!
Tror det här halvåret kommer bli bra. VI har redan skapat vår arbetsgrupp, det blir jag, åsa, madde och magnus (som jag pluggade med förra året) samt två nytillskott i form av Ida och Mia. Det kan knappast bli bättre!
På onsdag börjar vi med att åka till brevik för nån ledarkurs och stannar tills tosdag. Magnus måste läst mina tankar för direkt efter introt konstaterade han att: "brevik kan nog bli kul om vi tasr med en varsin Bag-in.box". Det är konstigt att det var min första tanke med!=) Jag måste därmed köpa vin till onsdag.

Egentligen skulle jag tagit med mig Tommy till smultronstället idag efersom han aldrig varit där. Dock är ju inte vädret det mest heta jag varit med om så vi hoppas på bättring tills imorn. Istället blir det träna, träffa föräldrar och packa idag. Igår kom vi nämligen på att vi flyttar om mindre än två veckor. Jösses!

Efter jobbet igår var jag ute och provred Mirac i spöregn. Jag vet inte om han uppskattade det, men det gick ganska bra iaf och det ska bli kul att börja rida honom. Känns lite mer seriöst nu när jag har tre dagar i veckan som är bestämda. På tal om det ska jag ringa Åby och kolla om dom har nån plats i nån grupp ledig.

Gud vad jag vill flytta! Ska ringa på ett nytt köksbord nu. Det andra är nämligen passé i form av kommentaren "det blir jag eller köksbordet!". Som tur var valde Henke rätt så jag får stanna.=)

Still going strong

Jag står fast vid mina ord. Jag ÄLSKAR Loftahammar!
Åkte dit i onsdags morse efter ett åtb. hos min sjukgymnast. Slängde på radion där markolioos förra sommardänga spelades, så jag gjorde precis som förra året. På med högsta volym och sjöng med så rutorna höll på att spricka!
Väl framme i L-H hittade jag tre utslagna hjältar (?) utanför ladugården varav den ena dagen till ära fyllde år, därav tårta och tre-rätters på kvällen tillsammans med hela familjen då christian och sara även kom på besök. Christinas mat är ju även något utöver det vanliga! Tokigt gott!! Och jag blev onormalt mätt.
På kvällen åkte vi fram till bastun, där en del pinsamheter inträffade. Det kom lite olämpligt besök... Jag som hade glömt min bikini hemma fick låna en av christina..och tyvärr råkar väl våra bröst inte vara lika stora, haha! TUR att det bara var jag, Alex, Henke och Harpe vill jag lova!
På natten sen blev det "nattmat" och YATZY som jag utklassade grabbarna på, HA!
I Söndags morse kvart i sju blev jag väckt, för då var det tydligen dags att vakna(?). Ibland undrar jag hur Henrik Karlsson mår... Hursomhelst kom vi upp och denna dag var det Alex som fyllde år. På förmiddagen fick vi för oss att vi skulle ut och paddla, så vi åkte ner till nått ställe där dom hyrde ut kajaker och kanoter. Jag var riktigt söt i en flytväst från -52 eller nått! Jag lovar att den inte hade hjälpt ett skit om jag hade ramlat i. Jag och Alex hoppade graciöst ner i kanoten (det kanske var att ta i, jag kröp mer eller mindre ner och skrek till alex att han minsann fick hålla hårt i båten! Han menade då att: Nina, det stavas KANOT!) Sen började det roliga...vi skulle paddla ut genom en smal å. Varför finns det ingen ratt på kanoter? Jag vet inte hur många gånger vi körde på varann eller rakt in i ashögt gräs och satte oss fast. Efter ett tag fick Henke nog av mitt och Alex gapande så han bytte plats med Alex. Faktiskt gick det lite bättre då=) Iaf tills vi kom ut på nån sjö där det blåste storm. Vi fick vända rätt snart efter att Alex hållt på och vält och vår kanot envist skulle åka tillbaka hem tillsammans med vågorna. Sktitråkigt tyckte vi, men tråkigt skapar idéer och vattenkriget var ett faktum. Jag och Alex lär har vunnit "blötast i kanot" iaf. Jag kunde vrida ur vartenda plagg jag hade på mig när vi kom tillbaks. Jaja, hursom så hade vi sjukt kul och det ska göras om (utan storm!).

Idag var jag tillbaks på jobbet, men där hände inte mycket. Jag, Tommy och Johannes snackade mest skit och hängde på varsin spade i lejonhuset. Det var dock en trevlig stund. Just dom två kommer jag sakna så fruktansvärt mycket!!

Idag blev det även bestämt att jag ska börja hjälpa Alexandra med Mirac och sluta hjälpa till med Räkan. Det blir både för dyrt och för långt att sitta och åka dit. Åkte ut till Åby för att kolla vad det skulle kosta att hyra en häst, men dom hade inga i normal storlek. Stod då och beklagade mig högt och tydligt och Alexandra snappade tydligen upp det för nyss ringde hon och frågade om jag ville hjälpa henne. Det kommer bli kanon! Visserligen kommer jag inte kunna tävla så som jag vill, men jag värdestätter avståndet, pengarna och sällskapet mer. Särskilt nu när Emelie ska hjälpa Anna där ute med.
Jag saknar dig Emelie! Jätte mycket....

nej nu blir det lite mat. Undra om Henke hjälpt Christian att flytta klart snart?
puss och kram

mörkrädd

LEDIG! Ser ni hur det stavas? Jag är i chocktillstånd, jag är LEDIG I FYRA DAGAR! Snacka om semester! Imorn sticker jag till Loftahammar för en riktig rehab. Ska bli såå skönt. Kanske kan smörja Mange så han fixar relaxen till oss nån kväll med, vore ju mysigt.
Imorn fyller även min älskade karl år. Usch vad jag saknar honom här hemma!

Skrivit tenta (omtenta) idag. Vilket skämt! Hur ska jag nånsin kunna bli godkänd på den? Bara att ens försöka förstå första frågan tog ju två timmar. Ansåg mig dock relativt klar efter 3,5 timmar så då la jag ner och gick. Min hand hade inte skrivit ett ord till då.

Flytt om tre veckor. Eller då får vi nyckeln och ska börja fixa lite. Men så fort som möjligt ska vi bort från den här betongen kan jag lova. Fy för stadslivet!
Vi har planer på att skaffa en liten katt med, men Krille säger att dom hårar en massa och att det inte alls är nån bra idé. Han må ha rätt han. Håriga är dom ju.

Får de hu jag ska göra med Räkan i fortstättningen. Blir för dyrt och för långt att sitta och åka till Ravnäs. Jag är ju trots allt bara student. Tänk om man kunde få bli ekonomistk oberoende? Folk menar att pengar inte gör en lycklig. Mig skulle dom visst göra lycklig!

Nu är jag trött.
Fy för att sova ensam.
KOM HEM!


körigt nu...

STRESS!! 
Fy fan så jag mår! Hinner inte med ett skit om dagarna. Allt jag gör blir "halvdant"...det suger! Jobbet äter för tillfället upp mig och mitt liv. Hinner inte med träning, knappt hästen, inte mitt hem, inte tvätta, inte diska, inte handla, inte träffa vänner, hinner inte ens med Henke, och det suger mest av allt faktiskt!
Bara två veckor kvar nu dock, sen är det lite ledigt igen. Eller ledigt och ledigt...Campus...
Jag längtar!

Lite roligt har jag iaf hunnit med i stressen. I torsdags vann vi budgivningen på en bostadsrätt i Loddby och jag är så jävla glad för det! Det ska bli så skönt att komma från stan och dessutom ha en egen trädgård på somrarna så huden kan få skifta färg från genomskinlig till brun.
Nästa vecka ska kontrakt och bankpapper skrivas.

Har ridit räkan två gånger hittills. Underbara häst! Jätte mjuk och trevlig att rida, positiv till allt, lite väl positiv ibland kanske=) Skulle rdit idag med men väderguden var visst i mot mig idag.

Jobbet idag gick i slowmotion! Ingen orkade göra nått! Jag och johannes var i lejonhuset mellan 11 och 16 med undantag för en timmas rast. Katterna (ffa ungarna) blev iaf glada när det var rent och vi hade byggt en klätterställning till dom. Tembi höll under den tiden på att skrämma ihjäl mig två gånger, otäcka djur! Sprang in i alla spadar den sista gången i ren panik.

Dagens underhållning måste vara telefonsvararen på Karstorps Bildemontering. Har du inget att göra ring 011-4954020. Idag har vi ringt dit otaliga gånger från jobbet och skrattat oss "kiss-i-byx"!
Tommy är förövrigt en hejare på att immitera allt som sägs där.

I torsdags hade jag en nära-döden-upplevelse...
Var ute med jimmy på savann och räfsade gammalt gräs. En höhäck behövde flyttas så jimmy tog traktorn och studsade iväg. Själv gick jag kvar där i solen i min egen lilla värld och filosoferade tills jag hörde ett välbekant skrapande ljud bakom mig. Där stod såklart Gnunnar (vår gnutjur) och var asförbannad (hur dum i huvet kunde jag vara som glömde bort honom??) Såg mig förskräckt omkring och hittade tillsist två skydd..ett bakom två träd och ett bakom en stor sten. Kruxet var bara att jag var tvungen att ta mig till dom förbannade skydden på nått sätt med en ilsken gnutjur i hälarna. Ignorerade då idioten i hopp om att han skulle gå åt ett annat håll samtidigt som jag smög iväg. Tydligen är dock inte Gnunnar en tankeläsare, utan istället för att ge sig iväg åt ett annat håll satte han plattan i mattan och tog fart. FY FAN vad jag fick springa!!
Som tur var hade Jimmy precis sett hela tillställningen och hoppat ur traktorn, så han kom springandes med ett par pinnar i högsta hugg som han drog i huvudet på gnu-aset.
Såhär i efterhand kan jag nog erkänna att jag har Jimmy att tacka för mitt liv, iaf för min i dagsläget hela kropp som lika gärna kunde varit i tusen bitar om Gnunnar fått sätta hornen i mig.
Djurvårdare må va ett spännande yrke, men ibland skulle jag önska att "spännande-nivån" var en aning lägre...

Nu är det sovdags för min del, jobb imorn med, 10-timmarspass så det gäller att va på hugget.

Just nu saknar jag dig fruktansvört mycket!