Hur och varför?!

Varför köper jag 2 KILO clementiner???!! Tröst-shopping? Tröst-ätande? Tröst? Någon?!
Nu har jag iaf en jävla massa clementiner.
And I´ve got to live with it.

Nu är Mirac äntligen frisk så idag hade jag det underbara uppdraget att sätta igång honom på mina axlar. Det var en spännande upplevelse. Jag tror inte det står riktigt rätt till där uppe hos herrn. For omkring som en tok i hela ridhuset fram och tillbaka. Själv höll jag mig i för glatta livet och det var nog tur det.

Igår var det klassfest hemma hos Anne. Eller klass och klass... det var jag , Ida, Åsa och Anne från klassen och så kom det 4 stycken av det motsatta könet lite senare. Vi tjejer hann dock med att käka tacogratäng och snacka en massa skit innan de 4 dök upp. Av nån anledning så handlade det mesta om PMS och preventivmedel igår. Why? Ja inte vet jag!
Framåt tolv nån gång fick jag dock nog av fulla människor och begav mig hem. Det är otäckt vad sprit kan göra med folk. Jösses! Min väska höll för övrigt på att hamna i Smedby natten till ära. Tur att tjuven inte kunde koden ut från gården, haha!

Varför har jag köpt en fleecetröja i stl 44 då? Ja det kan man ju också fundera över....

Imorn tar jag mitt sisia penicillin. YES!

Fy för karlar! Dryga och otäcka. BLÄ!

Nu ska jag öva på att vara lite huslig.
Bye bye!


This was me yesterday.

Stum?

Idag har jag varit i skolan hela dagen. Jag vet dock inte om jag har tillfört så mycket jag jag har mest varit tyst eftersom min röst tydligen har kommit på villovägar. Det skulle ju iofs kunna bero på att det känns som nån har satt åt en gummisnodd väldigt hårt i min hals.
Jag hade tal-förbud igår kväll och det känns som jag har det resterande av denna dag också.
Jag är ganska trött på att vara sjuk nu!

Jag är däremot inte lika trött på att få lön. Hittade ett trevligt brev i brevlådan idag med semesterersättning från djurparken som jag inte hade räknat med. Trevligt!

På söndag är det 1:a advent så idag åker alla advenstssaker fram till Henriks stora skräck. Men han får stå ut. Jag gillar nämligen advent och jul.

Snö!

Vi har världens finaste vinterlandskap här hemma! Precis vitt överallt och sen en massa röda hus. Julkänslan har infunnit sig idag=)
Det var dock en mer skrämmande känsla när jag skulle in till Jönsbergska och jobba imorse. FY FAAN VAD HALT! Låg i 50 km/h på 110-vägen och nör jag skulle byta till 90-vägen fick jag bromsa ner till 30km/h för att ens ha en chans att svänga. Galet.
Kanske beror det på att mina dubb är som bortblåsta...

Jobb idag som sagt, ska jobba imorn med. Kul! Både för mig och plånboken=)

Jag är tydligen inte snart i himmlen. Det var visst felräknat det där. Det var ju själva Faan det med!

Bytt hårfärg idag igen. Trodde att håret skulle ramla av under tiden. AJ så varmt det blev! Pep lite till mamma som for ner med händerna i håret och konstaterade att det blivit nån reaktion med den gamla färgen. Som tur var sitter det mesta av håret kvar nu och resultatet blev kanon.
Min mamma är en fruktansvärt duktig frisör måste jag säga!

Måste köpa julklappar snart innan all trängsel börjar. Mamma var smart och köpte en del idag.

Nej nu ladda för att inte vara arg hela veckan.

På återseende!

Diagnos

Jaha, då var det klappat och klart! 300 spänn fattigare och 60 tabletter kåvepenin + en mystisk flaska kortison-nässpray rikare.
Som hittat!
Diagnos: Bihåleinflammation.
NÄÄÄÄHEEEEE???!!

Imorn ska min prinsessa tävla KM och jag ska va där och heja på henne, bihåleinflammation eller inte. Here I come!

Var är min karl? Jag är hungrig!
Han är hos Ture Brandchef. Om inte Ture aktar sig får han laga mat åt mig=)

Nu tävlar Anders i Singing Bee. I have to see!

Dr. Eklund till er tjänst

"det låter som ett virus. Drick mycket, vila och ta nässpray".
Virus, my ass! Det stavas BIHÅLEINFLAMMATION!
Det är ju lustigt att man alltid är sin egen bästa läkare.
Om en timma ringer det nån stackars sjuksköterska från Åby. Då ska jag minsann ha en tid och sen ska hon få köra upp en hel slang i näsan för att ta bort det som just nu känns som en allvarlig misshandel i mitt ansikte.
Jävel, jag hade glömt hur ont det gör!

Vila?

Emelie säger att man ska vila när man har ett virus som etsat sig fast i kroppen.
Nu har jag gjort det, vilat. I en och en halv timma. Räcker?
Jag är sjukt dålig på vila.


Skit

Vi har isgata hemma! Jättehalt...vilket bidrog till att jag höll på att sätta mig och bilen i grannens häck förut. Jag såg pengarna rinna iväg på en ny brevlåda till grannen, men klarade mig precis.
Och nu tror ni säkert att jag kör om en jävla dåre här hemma mellan husen, men så är inte fallet. Sätt på er skridskor och kom hit!=)

Hade seminarie på Campus imorse. VIlket skämt. Människan är ett skämt, seminariet är ett skämt. Jag hade inte läst en sida, men pallrade dit mitt feta arsle, sa ett par väl valda ord och blev där med godkänd.
Love Campus (?).

Sov typ inget i natt, det bara gick inte. Så är ganska trött nu, men vägrar sova för då lär jag ju få ligga vaken kommande natt också.

Vad är det med dessa baciller och virus och allt vad det heter? Idag har jag på pricken varit sjuk i en och en halv vecka. Trodde det var på väg att vända igår, men vaknar med huvudvärk och ont i halsen idag igen (snoret har jag också kvar om nån undrar. Det liksom gillar mig).
Och Emelie som har anmält sig till tävligen vilket innebär att jag också måste anmäla mig. Alltså MÅSTE jag bli frisk tills på lördag. Ska ringa Johanna sen och checka en ev efteranmälan. Det vore faktiskt roligt att vara med även om jag är dödligt rädd.

Nu är jag nääääästan i himlen.... snart så!

Kvällspromenad i snön

Snö, snö, snö!!

Nu har tokhästen och jag varit ute och gått (läs han har travat/taktat och jag har hängt som en vante i grimskaftet i hopp om att ingen av oss skulle ramla). Stannade ute på grusvägen och tog lite kort i mörkret med.

Emelie har fortfarande inte anmält sig till tävligen så då har inte jag heller det. Lite som en livlina;)

Visa saker försöker man ju glömma i livet. Mest försöker jag glömma dom för att jag egentligen saknar dom. Jättemycket.
Inte blir det bättre när dom först dyker upp i drömmarna och senare på film...

Lite kort från vår spektakel-vandring:

         


För liten partyblåsa

Idag var en sån där hemsk morgon som man bara vill glömma.
Vaknade till med halva hjärnan strax innan kl sex och öppnade ena ögat. Insåg då halvsovandes att jag var sådär fruktansvärt kissnödig så det värker i hela magen. Lyckas somna om ca 30 sekunder och inser vid nästa vaknande att nu jävlar är det kris!!
Får upp båda ögonen och ser att det är tänt nånstans i huset och hör i samband med det nått skvalande ljud. FAAAAAN! Mitt agressionsstimuli är vaket och har ockupperat duschen, IGEN!
En halvtimma senare en aningens surare och inte mindre kissnödig kan jag ju lova, lyckas han få arslet ut ur badrummet till min stora lycka (under den här tiden har jag även legat och små-sparkat på Henke för att han ska må dåligt över att jag är kissnödig). Problemet är då bara att kroppen vägrar röra på sig pga allt kiss. Så tillslut lyckas jag på nått halvkonstigt sätt krypa till dörren få tag i nått att ha på mig (ja mallet, jag övervägde att springa ut naken) och ta mig till badrummet.
Nu planerar jag att fixa nån kontroll till varmvattnet så jag kan frysa ut honom ur duschen nästa gång.
En vecka kvar nu bara, sen är jag i himmlen!

Idag snöar det och därmed är det halt ute. Och efter en skridskorunda med min bil idag finnas det tankar om att låna Henkes typ resten av vintern.
Höll för det första inte på att komma loss från där jag hade parkerat för det var galet halt och innan jag ens kommit ut på händelövägen höll jag på att hamna i diket. Jag blev lite snopen när jag stog på bromsen och såg först vägen komma närmre och sedan diket efter att bilen vänt ett kvarts varv.
Usch, jag gillar inte små lätta framhjulsdrivna bilar. Det går ju faan inte att styra! Det är bara rakt fram och hoppas på det bästa. TUR att jag inte körde fortare för då hade jag hamnat under en lastbil.

Nu försöker dessutom Emelie att lura mig till att va med på en hopptävling i helgen. Det den lilla prinsessan glömmer är dock att jag inte hoppat på snart ett år! Men det kanske kan bli kul, vad vet jag. I så fall ska jag ha en säker häst! Annars törs jag inte, haha!
På tal om häst så måste jag ut och gå med Mirac i snörusket sen för han är halt den lilla kraken=(

Käkat lunch med Mackan och Sofie idag, vilket vi borde göra oftare än en gång om året=) Det var som på den gamla goda tiden.

Jag kanske ska börja med mitt examensarbete redan till kommande höst=S Ska försöka komma in på en distanskurs på halvfart så då har jag ju tid till det. Skönt att ta examen lite tidigare med.

Var är sommaren? jag gillar inte det här! Kallt, halt och jävligt!

Funderar på att bli blond igen, fast kan inte bestämma mig. Blond är ju lixom jag på nått sätt...
Vad tycks? Blond eller brunett?

  
Haha! Mackan, jag förstår inte varför vi inte umgås varje dag? På nått sätt trivs jag i ditt sällskap:P

Update

Den sista veckan har nu beståt av snor, ont i huvudet, kladdkaka och TV. Eller närmare bestämt Grey´s anatomy. Det finns inget bättre. Love it!
Dock börjar jag känna igen mig och Emelie i de olika karaktärerna och kommit fram till att hon är Grey och jag är Yang. Mest för att jag oftast är sarkastisk, rakt på sak och ibland en aningens otrevlig.


Grey? Yang?
Eklund? Janmyr?

Idag är det lite samma sak som den senaste veckan. Mina bihålor dunkar (börjar ev tro att bakterierna har nån form av festival där inne) och det känns som tänderna ska ramla ut vid varje steg jag tar.
Det börjar bli aningens tröttsamt.

Ska ändå åka till stallet snart och ta handom den lilla hästen. Rycka man med tror jag för han börjar se ut som en långhårig hårdrockare.
Kolla på träningen för Carro med.

Varför tror Henrik att jag vill vakna och ha ett ingående samtal om ingenting varje morgon mellan sex och halv sju? Det vill jag INTE! Och varje morgon blir jag lika arg och varje morgon börjar han om med sitt tjat.
Han är för mig ett morgon-tjat-monster.
Mellan sex och halv sju på morgonen tycker jag inte om honom tror jag.
Inte lika mycket iaf.


Morgonmonster?

Jobba hos syster imorn. Segt, men man får väl ställa upp.
På torsdag har jag förreesten en jobb-intervju so wish me luck, please!

Snart kanske jag har två hästar att ta hand om. Hoppas.
Det vore kul och nyttigt.

Socialisering, please?!

Okej, nu har det gått för långt.Väldigt långt. Jag pratar med mig själv...och när jag inte pratar med mig själv så pratar jag med grannens katt. Jag börjar nämligen tro att han lyssnar.
Det har gått för långt!

Jag behöver socialiseras! Tre eller fyra (jag har tappat räkningen) dagar hemma i soffan, framför tv:n är mer än vad jag klarar av. Igår bröt jag mig dock loss för en fika på 45 minuter, men var livlös efteråt. Så snälla, låt mig bli frisk nu. Jag vill träna! Jag har nämligen just nu nån passion till träning och den stimuleras INTE av att jag sitter hemma i soffan och drömmer om kladdkaka. Nej, inte ett dugg!

Snart ska jag iaf iväg till min systers butik och hjälpa henne lite när hon ska på möte. Dock har jag bara lovat att sitta ner, vakta kassan, se trevlig ut och försöka att inte nysa över kunderna.
Jag tror jag kan klara av det.
Eventuellt.

Idag åker Henrik till Loftahammar, och jag kommer att sakna honom. Det är nämligen sånt man gör när man tycker om någon. Och jag tycker om honom, like hell!
Ibland har jag bara väldigt svårt att visa det på rätt sätt.

mamma

Det är är SÅ tråkigt! Usch för att vara sjuk och sitta hemma.

Åkte ner till stallet en sväng nu på kvällen bara för att ha nått att göra. Borstade lääääänge på Mirac så han har väl skavsår nu stackarn..
Dock lönar det sig att vara hemifrån ett tag för när jag kom hem var hela lägenheten städad!=) Finns det nått bättre?! Men jag är sjukt trött nu. Att borsta verkar vara jobbigt.
Imorn hoppas jag på att vara lite bättre så emelie och jag kan skritta ut en sväng på kvällen.

Min mamma är underbar! För några veckor sen frågade jag henne om det var en bra idé att färga mitt hår mörkare igen då jag tyckte att färgen bleknat. NEJ, sa hon och påpekade en massa frisör-anledningar.
Envis som jag dock är måste jag ju överbevisa mig själv så jag gick ju såklart och färgade håret med Malins hjälp. I söndags kröp jag dock till korset och bad min stackars mamma om hjälp. Så sent på kvällen tog hon sig an min kalufs och gjorde det bästa av spektaklet. Så nu har jag LOVAT att vara snäll mot mitt hår i några veckor innan hon kan göra förvandling nummer två! Annars kommer nämligen mitt hår att gå av =S
Så summan av kardemumman: TÄNK er för innan ni färgar håret. Det är inte alla som har turen att han en underbar frisör till mamma...

Bye bye fråb snoris!

Skit!

Det här är inte roligt! Nu har jag snart legat i soffan som en padda i två dagar och bara att åka upp till konsum och köpa mjölk känns som att springa ett helt maratonlopp.
Skit!
Jag vill rida men det går inte.
Skit igen!
Idag skulle jag ha jobbat, men det gick ju inte heller.
JÄVLA SKIT!

Segdag

Idag har jag typ inte gjort ett skit! Dock var jag uppe en sväng tidigt då jag skulle vara i skolan kl 08.00 så 07.20 stod jag framför spegeln med hälften av sminket färdigkletat när jag tillsut insåg att mitt illamående INTE hade tänkte att gå över så det vara bara att tvätta av och bädda ner sig igen. Sov till tio, ganska skönt. Har sedan under dagen suttit vida dotirn och kollat utbildning till min andra intriktning. Har hittat en, i Umeå, men måste kolla vidare på det! Har även kollat på Greys hela dagen och pratat bort en del tid med Emelie. Hon är bra att prata bort tid med. Hon förstår mig, som ingen annan!
MIn mage är fortfarande i upprorstillstånd, men jag måste dock åka och ta hand om den lilla hästen.

Kvällen ska jag ägna ensam framför tv:n tillsammans med idol. Det blir grejjer!=)

Och om min mage mot förmodan skulle bestämma sig för att bli bättre ska jag klämma in ett träningspass med.

29/11 är det klassfest. BOKAT!

Haha, vi har tema hälsa i vår grupp fock jag reda på idag.
Lite motesägelsefullt kanske, haha!
Well, jag ska nog försöka stå för lite av den hälsan idag iaf.

I´ll be back.

On/Off

Just nu mår jag ganska bra. Förut mådde jag skit! Jag känner mig lite som en stereo utan volymknapp. Det är antingen AV eller PÅ.
Har hur som helst rensat kroppen på alla tårar som finns, så nu känner jag mig hel igen och planerar kvällens och helgens bravader.

Malin färgade om mitt hår igår så nu är jag jättemörk igen. Blev lite rädd för mig själv i spegeln först, men det är faktiskt riktigt snyggt. Kanske kan försöka lägga upp en bild lite senare.

Åkte ut till hästen mitt i alll röra förut. Snacka om tankeskingrare! Dit ska jag åka varje gång nått känns snett. Dessutom gick det skitbra att rida!=) Duktiga lilla häst.

På måndag kommer mitt agressionsstimuli tillbaka hit. Jag vet inte om det är det som ha vänt upp och ned på hela min sagovärld, men jag tror det är en stor bidragande orsak.
Hur mitt framtida liv kommer att se ut får faktiskt framtiden visa för just nu orkar jag inte ägna en tanke åt det. För tillfället trivs jag av att vara helt ensam hemma och bara tänka på mig själv och göra vad jag vill.
Egentligen skulle jag åkt ut och tittat när min syster rider ikväll, men jag kanske skulle ta kvällen till ära och tända massa ljus och mysa här hemma. Känner jag mig ensam kan jag ju alltid plocka in en annan grannes katt. Han var här en sväng förut men gick och skrek så dant så jag slängde ut honom. Tror han med letar efter Norris.
Igår när jag skulle åka till skolan fick jag panik efter jag åkt en bit och var tvungen att vända hem för att se så Norris inte var instängd i förrådet. Som tur (eller kanske otur) så var han inte det så jag kunde lugnt åka vidare till skolan.
Jag undrar vart det lilla livet är? Han är inte min, men han bodde faan hos mig!

På onsdag ska jag jobba på Jönsbergska, ska bli kul! Jag gillar att jobba där!=)

På tal om jobb så var jag och spanade in min nya prektikplats förut. Det kommer kännas som att komma till himmlen i gämföresle med mina gamla praktikplatser. Lite som en skyddad verkstad.

Nu laga mat. God mat! Kött, ris och ädelostsås!=)

Emelie, hjärtat!
Jag tänker på dig. Det är bara att ringa när du vill, natt som dag.
Det vet du!

Norris

Grannens katt är borta.
Jag tror han kanske är död.
Jag saknar honom...
Jag gillade honom, gillade att ha honom nära. Särskilt på nätterna.
Han var ärlig. Han gillade mig för den jag är och inget annat.

Men det är inte på grund av katten jag känner mig värdelös och världen hopplös. Det är nått helt annat. Något som jag både kan och inte kan sätta fingret på. Något jag inte vill erkänna men som ändå är så tydligt.
Något som går att ta på. Det finns en lösning.
Jag har bara inte hittat den, inte orkat leta.
Så jag flyter med ett tag till. Tills jag funnit lösningen.
Tills dess får allt se bra ut på ytan.

loneliness

Här krävs det allt en hel majbrasa om nått ska hända...

Skola sen, vfu-intro närmare bestämt. Känns som det första jag gör i skolan på ett par veckor. Kul att träffa lite folk dock!
Sen träna, ben och mage idag=) och efter det träffa Mallet=)

Köpte nytt protein igår, har inte testat än. Blir premiär idag och jag hoppas det vackert slinker ner. Han på gymgrossisten menade iaf att det var som natt och dag gentemot det gamla jag hade, så då kan det väl bara bli bättre.

Mitt agressionsstimuli ger sig härifrån idag, vilket ska bli galet skönt! Doch har jag varit ensam nästan hela tiden sedan i fredags och kommer va det nån gång fram till nästa vecka. Ganska skönt! I need it.

Drömmar är ju inget för mig. Det är bara att inse.

Fjällen närmar sig.

I look like fucking Pippi Långstrump idag.
Again!
Skit.

fjällen

Jag vill till fjällen. Jag ska till fjällen!
Först ska jag bara råna nån eller ev. gifta mig rikt. För det är väl dom valen vi studenter har, eller?

nov-dec 2005 och 2006

Kan man vrida tillbaks livet, världen, tiden? Ett par år skulle räcka. Två tre, alldeles lagom. Då var livet nästan perfekt. Knappt några bekymmer och man levde livet varje dag.
Sen tvingas man bli äldre, "vuxen" som det så vackert heter. Men vem sa att jag ville bli "vuxen", att jag var redo för det? Kunde jag inte bara få leva kvar i min lilla bubbla utan bekymmer?
"Vuxen" innebär att tänka, fundera, att fatta egna vuxna beslut och sedan leva med konsekvenserna av det.
Jag hatar "vuxen".

Det finns en människa på jorden som just nu skulle kunna säga: "Vad var det jag sa?" och jag vet inte om jag skulle skratta, gråta eller tacka dig för orden...
Dom orden du sa för så länge sedan när jag trodde jag var vuxen och gjorde mina smarta val...

Överskattat eller min egen omvärdering?

Hello!

I helgen har jag varit PF (pojkvänsfri), så tänkte därmed ha lite tjejgrejjer för mig. Började fredagen med ansiktsmask och måla naglarna här hemma innan jag gjorde mig i ordning för avfärd mot Ida. Vi hade bestämt att vi skulle gå till Cromwell kvällen till ära.
Efter att ha bytt kläder 416 ggr och gnällt och klagat för mig själv satte jag mig i bilen påväg in till stan och fick på vägen ett pms-sammanbrott (toppen). Tjöt för mig själv och tyckte allmänt synd om mig själv, dels för att Henke åkt till L-hammar men även för att jag inte hade några kläder etc...(bla bla bla, tjejtjafs!).
Efter att ha kvävt en del snyftningar och ringt till Emelie och klagat lite insåg jag att jag inte kunde gå ut, så jag fick svika Ida i sista sekund. Riktigt elakt av mig faktiskt, men som Emlie och jag sa en gång i tiden "inte ens en elvisp i ansiktet hade hade kunnat göra något bättre idag"  och det var så sant.
Så istället för en utekväll fick det bli en tjej-prat.kväll med Emelie (Och Fredarik, men jag tror mest han kände sig utanför).
Åkte sen hem och tyckte lite mer synd om mig själv när jag ändå höll på.

Vaknade igår, på något bättre humör. Begav mig till Nautilus för ett arm/rygg-pass. Aj, aj så stelt det var. Har idag övervägt ett besök till Christer (min sjukgymnast). Passet gick sådär, blev lite mjukare iaf. Försökte mig dessutom på spektaklet med en proteindrink efteråt. Jag vet inte vad som har hänt!? Det GÅR INTE under några som helst omständigheter att få ner den längre. Jag måste prova nått nytt.
Åkte sen ut till stallet för att hjälpa Emelie lite när hon red och där möttes jag av en glad fröken P som studsade runt så jag trodde Emelie skulle få smaka på spånet, men det gick som tur är bra!
Sen hem och duscha och vidare till mamma. Vi gick till kyrkogårdarna och tänkde ljus för min bror, morfar, morbror, mfl. Det är nått vi gjort till en tradition och något som jag ALDRIG kommer att missa. Då får jag vara riktigt sjuk i så fall. Det var iaf jättefint vid alla gravar.
Senare bjöd mamma på världens godaste mat innan jag bestämde mig för att åka bort till Emm för lite umgänge. Där blev det singstar och till slut hamnade jag på Palace. Antingen så är ju krogen väldigt överskattad eller så har jag omvärderat vissa saker i mitt liv?! Det är som en gammal såpa på TV! Det räcker med en gång om året för det är ändå samma sak och kan fortsätta där du senast slutade. Det mest trevliga som inträffade under mitt krog-besök var nog att jag träffade Krille. Han gör mig alltid på bra humör!=) Tog bilen hem vid ett sen när jag itne orkade med fler onyktra människor. Usch!

Idag var det upp och hoppa och sen till Nautilus igen. Ben/mage idag. Gick bättre. Kanske för att jag tycker det är roligare. Ingen p-drink idag dock. Hujedamej!
Skrittade ut med Emelie senare innan det blev markarbete för den lilla hästen. Han var en ren PEST till en början, men skam den som ger sig! Efter ett tag var han faktiskt riktigt fin. Måste bara ta oss över nästa steg som just nu har blivit "hänga i handen". Hoppas att få hjälp av Marie imorn om inte mensvärken ska sätta sig på tvären. Får jag lika ont som förra månaden får fan Henke komma hem från jobbet, för jag är helt invalid under morgonen/förmiddagen.

Nu ska jag nog efterlysa Henke som jag börjar sakna en del här hemma. Dock tror jag att det är väldigt nyttigt att vara ifrån varandra ibland. Men nu får han nog hålla sig hemma ett tag=)

Trevlig kväll!



Ida och jag innan vi skulle hem till Patte i våras tror jag.